VCA Certificaat
ISS > Wie zijn wij? > VCA Certificaat

Inleiding

ISS is trots op haar VCA-certificatie. Wij hebben ons VCA-certificaat in februari 2000 behaald.
VCA is geen verplicht certificaat, maar steeds meer opdrachtgevers geven de voorkeur aan gecertificeerde bedrijven.
Wij hopen ons hiermee te onderscheiden van andere montagebedrijven en een veilige werksfeer voor onze monteurs te creëren.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit is een checklist waar het VGM-beleid wordt getoetst. VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Dit houdt o.a. in dat wij zo veilig mogelijk werken, rekening houden met het milieu en letten op de gezondheid van onze medewerkers en andere collega's op de werkvloer.

Wat betekent VCA voor ISS in de praktijk?

Wij laten al ons elektrisch gereedschap en klimmateriaal jaarlijks keuren, waardoor het gereedschap, ladders e.d. in goede staat verkeren en zo veilig mogelijk zijn om mee te werken.

Al onze monteurs zijn in het bezit van het Basis Veiligheidsdiploma. Dit is een cursus, waarin zij geleerd hebben op een veilige en verantwoorde manier te werken. De leidinggevenden zijn in het bezit van het Basis Veiligheidsdiploma voor leidinggevenden en Bedrijfshulpverlening. Zij zijn dus opgeleid om tijdens onverhoopte calamiteiten handelend op te treden. Met name tijdens noodsituaties als ongevallen en brand.

Al onze medewerkers beschikken over een PBM-pakket. Dit is een pakket met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een helm, veiligheidsschoenen, wegwerkershesje, oordoppen of -pluggen, veiligheidsbril, stofkapjes e.d.

Meer informatie over VCA

Meer informatie over VCA kunt u vinden op de website van ssvv.

Logo van het VCA Certificaat

Copyright 2002, ISS b.v., Van Velzen <iss@shopmontages.nl>
ISS b.v., Hoenderweg 15, 3851 RZ Ermelo, Tel. +31 (0)341 56 17 16, Fax: +31 (0)341 56 34 53